Een lekker gekruide kip uit de oven, een gemarineerde kipsaté of een klassieke, zacht gestoofde coq-au-vin. Met kip kun je alle kanten uit. Ook in wereldgerechten, zoals een Mexicaanse wrap of Thaise curry. Maar wat bepaalt nou de smaak en de kwaliteit?
Met Wellfoort Farms brengt ESBRO samen met GroenlandKip en uniek concept op de markt: kip, gegarandeerd vrij van antibiotica en salmonella, gevoed met 100% natuurlijk en vegetarisch voer. Een prachtig antwoord op de toenemende vraag naar kipproducten die naast dierenwelzijn ook aandacht voor consumentenwelzijn hebben. Wellfoort, ‘100% pure kip'!
Een gezonde kip met veel vlees is nog niet zomaar een Wellfoort kip. Eerst vindt de verwerking van de kippen plaats in de slachterij. En ook daar krijgen deze kippen een speciale behandeling. Door de uitgekiende wijze van pluimveeverwerking, gaan diervriendelijkheid en maximale kwaliteit hand in hand. Gedurende het gehele verwerkingsproces wordt de kip bijvoorbeeld droog gekoeld. Dat is goed voor de hygiëne, de houdbaarheid van het vlees én de smaak.
De kippen van Wellfoort krijgen voldoende ruimte in de stal. De pluimveehouders gaan zorgvuldig om met de medische verzorging van de dieren. Precies zoals we dat allemaal graag zien: goede leefomstandigheden en geen antibiotica. En, heel belangrijk, de dieren krijgen het optimale voer (met veel natuurlijke ingrediënten, zoals granen) en schoon water. Daardoor maken de kippen een gezonde en natuurlijke groei door.
Na de zorgvuldige verwerking is de kip klaar voor uw keuken!
Nu is het aan u om de kwaliteit van Wellfoort te behouden en een delicatesse te serveren. Daarbij geldt één belangrijke stelregel. U kunt de kip het beste langzaam en bij een relatief lage temperatuur garen. Het vlees behoudt dan het vocht (en daarmee alle smaakeigenschappen) en blijft lekker zacht van structuur.